Peltenburg - Marketing voor de advocatuur

Peltenburg

Marketing voor de advocatuur

Blog weet het beter

De ideale website voor advocatenkantoren

I know!

Driekwart van de Nederlandse advocatenkantoren dat het inetrnet en met name de website de primaire tactiek is om nieuwe leads te genereren, vaak ontbreekt het een kennis en ervaring dit ook daadwerkelijk goed te doen. 

Uit het onderzoek zou blijken dat 85 procent van de websites van advocaten onder de maat is. Het argument kan echter gemaakt worden dat 85 procent van ALLE websites onder de maat is.

De directeur van Go2People, Wim Feijen: “Het eerste wat een potentiële klant van een kantoor ziet, is de website. Deze eerste indruk is belangrijk en moet prikkelen. Binnen een paar seconden maakt iemand de beslissing om wel of niet verder te kijken op de site. In deze luttele seconden ontstaat bij veel van de websites al ruis, omdat ze niet begrijpelijk zijn opgebouwd. Zo staat het logo geregeld op een andere positie dan links bovenin. Daar waar de bezoeker deze wel verwacht. Het navigatiemenu is vaak onoverzichtelijk en niet de duidelijke wegwijzer die het moet zijn. Ook ontbreekt op veel websites de contactinformatie en een concrete beschrijving (pay-off) van de rechtsgebieden.”

Al zijn de door de heer Feijen genoemde punten zeker valide, het is een beetje van dik hout zaagt men planken. 

Het is een bekend feit dat de advocatuur nog steeds een behoorlijk conservatief bolwerk is. Al bestaat inmiddels het besef dat men vandaag de dag niet meer zonder een website kan, er is nog steeds bij veel advocaten een zekere weerstand. Dit is op zich redelijk begrijpelijk, want het neerzetten van een wedsite is een complex process and vaak ontbreekt in-house de kennis om 

Wat een goede website werkelijk onderscheidt is aansprekende content: Het kan in nog zo'n mooi jasje zitten, maar als u slecht communiceert dan zal uw potentiele client alsnog naar de concurentie gaan.

Het onderzoek naar de websites van advocaten is een goedkope marketing truuk om het blog van Thomas Morel onder de aandacht te brengen. De eerste paragraaf van het artikel zegt het in een notendop: "Het eerste wat jouw potentiële klant van je ziet is niet je kantoor of de voordeur, maar je website. Deze eerste indruk is belangrijk. Je wilt professioneel overkomen. Daarom loop je bijvoorbeeld ook niet in een gescheurde broek. Binnen de advocatuur valt op dit gebied nog veel winst te behalen." Voor Go2People wel te verstaan...